Maslinovo ulje Poletti


05.10.2017

Maslinovo ulje jedan je od osnovnih temelja na kojima počiva tradicionalna mediteranska kuhinja, prije svega zbog svojih jedinstvenih aroma koje se nevjerojatnom lakoćom sljubljuju s okusima Mediterana, a potom i zbog brojnih prednosti po zdravlje koju jedno ovakvo prirodno proizvedeno ulje pruža.

Maslinici u posjedu obitelji Poletti nalaze se na vrhunskim pozicijama Brajde i Stare Brajde gdje specifični klimatski uvjeti, plodno tlo te brižna kultivacija osiguravaju plodove masline iznimne kvalitete. Na tim pozicijama zasađeno je više od 200 nasada odličnih domaćih sorti Istarske Bjelice i Buže te poznatih talijanskih sorti Leccino i Pendolino. Svake godine radimo kupaže različitih sorti kako bismo dobili djevičanska ulja najboljih svojstava te izraženih aroma i mirisa.

Upravo su kvalitetne masline prvi i osnovni preduvjet za proizvodnju visokokvalitetnog maslinovog ulja stoga uzgoju masline u obitelji Poletti pristupamo s velikom pažnjom i brigom. Isto je i s berbom koja mora biti precizno vremenski određena, temeljita, ali i brza kako bi se prerada masline mogla obaviti istoga dana što je pak ključno za očuvanje svih onih najboljih karakteristika u maslinovom ulju.

Maslinovo ulje Poletti u trenu će obogatiti i na višu razinu prenijeti čak i najjednostavnija jela te pružiti vam posebnu ugodu na nepcu koju ćete zasigurno po dobru pamtiti.