5 dobrobiti crnog vina za vaše zdravlje


15.01.2019

Vjerujemo da vam je svima poznato kako je crno vino dobro za organizam. No, znate li točno koje su dobrobiti crnog vina za vaše zdravlje?

Poboljšava zdravlje srca: Jedan od važnijih sastojaka crnog vino odgovornog za brojne prednosti na zdravlje pojedinca je rezervatrol. Rezervatrol poboljšava zdravlje srca na različite načine. Čak su provedena istraživanja na ovom području, a rezultati su ukazali da crno vino smanjuje rizik od bolesti srca.

Podiže razinu dobrog kolesterola: Crno vino podiže razinu dobrog kolesterola te smanjuje razinu onog lošeg. Istraživanja pokazuju da je dovoljna jedna čaša crnog vina na dan, kako biste vidjeli pozitivne rezultate.

Pomaže u borbi protiv dijabetesa: umjerena konzumacija crnog vina smanjuje rizik od srčanih bolesti kod bolesnika koji pate od dijabetesa tipa 2. Osim toga, crno vino snižava razinu šećera u krvi.

Pomaže u borbi protiv raka: prema provedenim istraživanjima rezervatrol iz crnog vina može uništiti stanice raka u gušterači. Ne manje važno, no rezervatrol ne uništava samo maligne stanice nego štiti zdravo tkivo od štetnih učinaka zračenja.

Snižava krvni tlak: crno vino snižava visoki krvni tlak. Uslijed stresnih životnih situacija crno vino će vam pomoći da se opustite i riješite stresa.

Ovo su tek neke važnije dobrobiti crnog vina za vaše zdravlje. No, i više je nego dovoljno da požurite u omiljenu Vinariju Poletti u Višnjanu i nabavite omiljeno kvalitetno i vrhunsko crno vino.