Po čemu su vina Poletti tako posebna?


22.02.2019

Vino danas nije samo sadržaj u butelji koji impresionira osjetila, vino je medij koji spaja ljude i iza njega stoji zasebna priča, kultura, povijest i tradicija. Počeci priče o vinariji Poletti sežu više od stoljeća i pol unazad, kada je obitelj Bernobich na ovom mjestu zasadila prve trsove. Kasnije, pred kraj devedesetih godina, imanje preuzima trenutni vlasnik Peter Poletti, koji modernizira vinariju, proširuje kapacitete podruma, širi nasade vinograda i uvodi plansku i kontroliranu proizvodnju vina kako bi istinskim zaljubljenicima u vino pružio jedan drugačiji doživljaj. 

Bogato znanje stečeno iskustvom, strast i ljubav prema vinu preuzeta iz obiteljskog nasljeđa, plodno crveno tlo izrazito pogodno za uzgoj vinove loze, pomni odabir autohtonih istarskih i kvalitetnih stranih sorti te korištenje suvremenih metoda proizvodnje omogućile su da Poletti vinarije izraste u jednu od najistaknutijih vinskih kuća u Istri. Trenutno u vinskoj kolekciji Poletti možete pronaći čak sedam vrhunskih etiketa – Malvaziju, Malvaziju Classicu, Chardonnay, Teran, Cabernet Sauvignon, Merlot te Rossella vino dobiveno od autohtone sorte Muškat Ruže. 

Vina Poletti čest su gost na raznim izložbama i sajmovima, s kojih se nerijetko vraćaju okićena vrijednim medaljama i priznanjima, što je samo dodatna potvrda napornog rada, besprijekorne kakvoće vina i pažnje koja je usmjerena prema krajnjim korisnicima, odnosno ljubiteljima vina. Bez obzira tražite li vino koje će zaokružiti ukusan obrok, vino s kojim ćete obilježiti posebne trenutke u svom životu ili pak kapljicu uz koju ćete se opustiti i uživati s prijateljima i obitelji, u vinariji Poletti ćete zasigurno pronaći vino po svojoj mjeri i po svom ukusu, vino pouzdane kvalitete i osebujnog karaktera.