Od sitne bobice grožđa do vina


14.10.2021

S velikom ljubavlju i strašću čuvane su i uzgajane nasade vinove loze na obiteljskom imanju Poletti, koje će biti pretvorene u vino nevjerojatnog okusa i arome. Proces uzgajanja i proizvodnje vina na prvi se pogled čini iznimno lak, no iza svake grožđice stoji puno truda, rada i uloženog vremena kako bi završni proizvodi koje svi toliko volimo bili što bolji i kvalitetniji. S dolaskom jeseni i mjeseca rujna, obiteljskim je trudom ubrano svo grožđe koje se tada priprema za proces fermentacije. Alkoholna fermentacija ili kako je poznato u narodu, vrenje mošta, faza je u proizvodnji vina koja najviše utječe na samu kvalitetu završnog proizvoda te zbog toga treba biti pod apsolutnom kontrolom profesionalnih vinara. U Poletti podrumima trenutno se prati svaki detalj u procesu fermentacije kako bi vino imalo najbolju moguću aromu, ne samo po standardima vinarije već i kušača vina koji će se upustiti u eno-gastronomski užitak pri dolasku na imanje ili u restoran Casa Manzolin u kojem se Poletti vina služe. Vinarije svakako imaju posla tijekom cijele godine, ali upravo je ovaj period svojevrsni vrhunac njihovog rada, a rezultat su vina Poletti koja će oduševiti nepce i zagrijati dušu svakog vinoljupca.