Vjerujemo da vam je svima poznato kako je crno vino dobro za organizam. No, znate li točno koje su dobrobiti crnog vina za vaše zdravlje?

Poboljšava zdravlje srca: Jedan od važnijih sastojaka crnog vino odgovornog za brojne prednosti na zdravlje pojedinca je rezervatrol. Rezervatrol poboljšava zdravlje srca na različite načine. Čak su provedena istraživanja na ovom području, a rezultati su ukazali da crno vino smanjuje rizik od bolesti srca.

Podiže razinu dobrog kolesterola: Crno vino podiže razinu dobrog kolesterola te smanjuje razinu onog lošeg. Istraživanja pokazuju da je dovoljna jedna čaša crnog vina na dan, kako biste vidjeli pozitivne rezultate.

Pomaže u borbi protiv dijabetesa: umjerena konzumacija crnog vina smanjuje rizik od srčanih bolesti kod bolesnika koji pate od dijabetesa tipa 2. Osim toga, crno vino snižava razinu šećera u krvi.

Pomaže u borbi protiv raka: prema provedenim istraživanjima rezervatrol iz crnog vina može uništiti stanice raka u gušterači. Ne manje važno, no rezervatrol ne uništava samo maligne stanice nego štiti zdravo tkivo od štetnih učinaka zračenja.

Snižava krvni tlak: crno vino snižava visoki krvni tlak. Uslijed stresnih životnih situacija crno vino će vam pomoći da se opustite i riješite stresa.

Ovo su tek neke važnije dobrobiti crnog vina za vaše zdravlje. No, i više je nego dovoljno da požurite u omiljenu Vinariju Poletti u Višnjanu i nabavite omiljeno kvalitetno i vrhunsko crno vino.