Istinski zaljubljenici u vinsku kapljicu znaju kako vino nije samo sadržaj u butelji ili čaši, već iza svega toga stoji bogata tradicija, kako same kulture ispijanja vina, tako i vinarske kuće, ali i određena kvaliteta koja se postiže kroz odabir vrhunskih sorti, njegovanja vinove loze i korištenje suvremenih metoda proizvodnje. Svako vino i svaka vinarija posebni su na svoj način, a po čemu se to odlikuje obiteljska vinarija Poletti otkrijte u nastavku.

  •         Obiteljska tradicija proizvodnje vina pokrenuta je još davne 1842. godine, a otada se generacijama s koljena na koljeno prenosila sve do danas kreirajući tako pouzdan vinski brend Poletti.
  •         Uzgojem autohtonih istarskih sorti Malvazije, Terana i Muškat Ruže te odabranih stranih sorti poput Cabernet Sauvignona, Merlota i Chardonnaya zaokružili smo našu vinsku kolekciju u kojoj će baš svaki ljubitelj dobrih vina pronaći nešto po svom ukusu.
  •         Osim vinove loze, nedaleko od obiteljskog imanja nalaze se i nasadi masline od čijih plodova proizvodimo ekstra djevičansko maslinovo ulje iznimne kakvoće.
  •         Vina s potpisom vinarije Poletti često se nađu na pobjedničkim postoljima raznih natjecanja i izložbi. Naš Cabernet Sauvignon (2011.) s brončanom medaljom na ocjenjivanju “The Global Cabernet Sauvignon Masters” uvršten je među najbolja sauvignon vina na svijetu, a na prestižnom PAR Wine Awards natjecanju osim Cabernet Sauvignona (2012.) zlatnom medaljom nagrađena je i Malvazija Classica Poletti iz berbe 2015.
  •         Muškat Ruža porečki autohtona je istarska sorta vinove loze, osobito raširena na području Poreča odakle je i potekla, a uzgoj ove posebne domaće sorte njegujemo i ovdje u vinariji Poletti.

Ako do sada niste imali dovoljno dobar razlog zašto odabrati baš Poletti vina, sada ih definitivno imate. Uživajte u vrućim ljetnim danima uz visokokvalitetna vina našeg podruma i otkrijte bogatu tradiciju koja se uz njih veže.