Nijedno piće koje ljudska vrsta konzumira ne može se podičiti plemenitošću koje ima vino spravljeno od bobica grožđa dozrelih na suncu. Vino je jedino alkoholno piće koje nastaje samo od sebe prirodnim procesima bez uplitanja čovjeka. Naravno, da bi vino ostvarilo svoj puni potencijal potrebno je bogato znanje i pažljivost majstora vinara kako bi boca ugodno rashlađenog takozvanog pića bogova dospjela na stolove i svojim istančanim notama obogatila okus svakog jela.

Obiteljska vinarija Poletti svoju povijest počela je pisati još u 19. stoljeću, kad je nono Piero Bernobich kupio komadić istarske zemlje, osnovao obitelj i započeo poljoprivredno gospodarstvo. Da nije bilo ljubavi prema vinu i darovima istarskog tla, danas ne bi donosili najbolja vina na obiteljske i restoranske stolove diljem Istre i šire. Obiteljska tradicija naša je misao vodilja, a svaka boca proizvedena na našem obiteljskom gospodarstvu nosi priču o suncu, kiši, vjetru, napornom, ali plodonosnom radu i radosti ruralnog života. Potičemo kulturu konzumacije vina koje je neizostavan dio vrhunski pripremljenog ručka ili večere. Uvijek ističemo kako umjereno konzumiranje vina ima pozitivan utjecaj na zdravlje čovjeka, od zaštite zdravlja srca pa do poboljšanja probave. Vino je puno antioksidanata koji čuvaju kako kardiovaskularno, tako i cjelokupno zdravlje čovjeka. Objedinjujući tako zdravstvene dobrobiti i gastronomske užitke, vino s ljubavlju prihvaćamo kao dio naše svakodnevnice.

S veseljem ćemo podijeliti s vama našu ljubav i znanje o vinima i ispričati vam sve o procesu kojim nastaje ovo plemenito piće i dar zemlje. Savjetovat ćemo vas kako da skladištite svoje vino (ono, naime, ne smije biti direktno izloženo sunčevim zrakama te je najbolje da boravi u tamnoj prostoriji na temperaturama između 7 i 16 stupnjeva) i kako da ga konzumirate. S ponosom ćemo vas provesti kroz naše vinske podrume i dati vam da kušate naše tekuće blago. Vinarija Poletti radosno prima svakog gosta i zaljubljenika u vino te tako postaje dio bezvremenske priče o piću starom tisućama godina.