Osim šarenila boja i ugodnih temperatura za boravak na otvorenom i uživanje u prirodi, jesen sa sobom također donosi i pregršt neodoljivih okusa i aroma. Upravo zbog toga mnogim gurmanima jesen predstavlja omiljeno godišnje doba.

Ovdje u Istri jesen je u znaku maslina i mladog maslinovog ulja, cijenjenih tartufa i šumskih gljiva, kestenja, buči, kestenja i raznih drugih plodova prirode koji u rukama pravih kulinarskih eksperata postaju kreativni i neodoljivi specijaliteti. Pored svega toga, Istra je nadaleko poznata i po visokokvalitetnim vinima koja upotpunjuju svaki zalogaj i gotovo je nezamislivo uživati u raskošnim okusima jeseni bez čaše dobrog vina.

U bogatoj kolekciji vinarije Poletti pronaći ćete tako vrhunska vina proizvedena od kvalitetnih, pomno odabranih i brižno njegovanih autohtonih istarskih, ali i stranih sorti. Zaokružite svoj gurmanski doživljaj uz Teran Poletti koji će se odlično složiti uz domaće delicije poput istarskog pršuta, kobasica i ombola, ali i raznih specijaliteta s bijelim tartufimačijim će aromatičnim svojstvima savršeno parirati. Merlot vinarije Poletti također se vrlo dobro slaže s mesnim delicijama i nešto dominantnijim aromama, a Rossella, jedinstveno desertno vino dobiveno od autohtone istarske sorte idealno će sjesti uz primjerice slatke zalogaje s voćem, bademima ili pak kestenima. Ako možda niste najsigurniji u svoj izbor vina za određeni zalogaj, s Malvazijom ćete teško pogriješiti jer se ovo vino pokriva uistinuširok dijapazon mediteranskih jela, a osobito se lako sljubljuje s ribljim specijalitetima i delicijama od morskih plodova.

Odaberite i Vi stoga vina Poletti koja će se savršeno sljubiti s okusima i aromama jeseni.

Fotografija preuzeta sa: https://www.get4u.hr/preporuke/vinarije/vina-poletti