S prvim danima rujna, kako to obično biva, počinju i prve berbe u vinogradima vinarije Poletti, a ove godine vrijeme je ponovno poslužilo, od dozrijevanja do ubiranja plodova napornog cjelogodišnjeg rada. Pomnim praćenjem kvalitete grozdova i količine sladora odabrali smo idealan trenutak za početak berbe od koje i ovoga puta očekujemo visok prinos, a potom i iznimnu kvalitetu vina.

Berba je možda najzahtjevniji dio u cijelom procesu proizvodnje vina, no istovremeno i najugodniji. S jedne strane se staje na kraj iščekivanjima, a s druge pak imamo prigodu uživati u suncem okupanim rodnim vinogradima, u dobrom društvu i pri tome pažljivo primiti svaki grozd u ruke, odabrati one najbolje i u konačnici osigurati ljubiteljima naših vina besprijekornu kakvoću.

Prva na red je došla autohtona istarska sorta Muškat Ruža od koje proizvodimo naše poznato Rossella vino, a potom i vrhunski Chardonnay, dok ostale sorte još uvijek čekaju nekoliko sunčanih dana kako bi postigle onu optimalnu zrelost i kako rujanski dani odmiču tako će se intenzivirati i njihova berba.

Očekivanja su bila visoka, ali i ovoga puta imamo više nego dovoljno razloga za zadovoljstvo i uvjereni smo kako ovogodišnja berba ima potencijal iznjedriti još jednu seriju visokokvalitetnih vina na koje ćemo s ponosom staviti potpis naše obiteljske vinarije Poletti.