R

Uživanje u vinu, jedna je od savršenih blagodati za koju postoje mnoga pisana, ali i nepisana pravila. Ipak, nekada se trebaju izbjeći sve te komplikacije, izreke i pravila, kao i okolni put u životu na koji se skreće u nadi izbjegavanja prepreka. Nekada treba biti jednostavan. Nekada treba misliti jednostavno i djelovati jednostavno, usprkos svim preprekama na koje se može naići. Jer te male, neuredne prepreke su zapravo prava bit svega. Zašto onda ne izbjeći komplikacije premišljanja i razmišljanja, već odabrati put pun prepreka i bez ikakvog analiziranja, samo uživati u intrigantnom okusu vina Rosella koje taj put kojim se korača, čini jednostavnim i zanimljivim svojom specifičnom, zagasito ružičastom bojom i poluslatkim okusom s tek dodatkom intrige, ali dovoljnom da zakomplicira savršeno nijansirane okuse za svačije nepce?

Muškat ruža ili Rossella, vino je bogato okusom. Možda će zvučati malo tipično kada se spomenu njeni voćni tonovi, ali zamislite savršenu usklađenost maline, ruže i jagode, usklađenost dovoljnu da zaintrigira i fantazijom okusa i ljepotom izgleda. Rossella svakako pripada posebnoj porodici vina jer ona utjelovljuje ponešto od bijelih i ponešto od crnih vina. Ipak, osim u načinu proizvodnje, najveća razlika između navedenih sorti jest u laganom, svježem okusu vina Rossella koji je idealan za nadolazeće vruće ljetne dane, ali i one sparne, kišne večeri kada je, i više nego savršen plan, provesti večer samo uz umirujući zvuk kiše i čašu savršenog vina. Rossella, unatoč svojoj specifičnoj, poprilično nježnoj ružičastoj boji, kao kontrast ima izuzetno visok postotak alkohola, što se savršeno sjedinjuje i komplementira fantaziji voćnih tonova. Naravno, riječ je o vinu punom tradicije kojeg je usavršila obitelj Poletti.

Osim već spomenutog Rossella, obitelj Poletti u svojoj ponudi ima i autohtone sorte kao što su Malvazija Istarska i Terana, ali i Chardonnay, Cabernet Sauvignon i Merlot. Tradicijom preneseni i na koncu usavršeni recepti, nude pravi vrhunac ljepote vina, ali ono što ih čini toliko posebnima jest to što zaintrigiraju maštu u pokušaju odgonetavanja zagonetke savršeno usklađenih okusa, aroma i sastojaka.