Malvazija Classica Poletti – savršen doživljaj malvazije


11.09.2017

Na iznimno traženoj poziciji Brajda, vinogradu pod čijim nogama je škrta crvenica, zasađena je autohtona sorta malvazije od koje se proizvodi visokokvalitetno vino Malvazija Classica Poletti.

Uobičajeno niski prinosi grožđa za ovu poziciju uvjetuju samim time i limitirane serije ovog vrhunskog vina koje unatoč nešto većem postotku alkohola, krasi mekan, a opet snažan i dominantan okus s diskretnim notama drveta. Slamnato žuta boja koja se presijava u razne nijanse već će vas na prvi pogled pozvati na degustaciju i potpuno uživanje u okusima i aromama ove netipične malvazije.

Malvazija Classica Poletti proizvodi se kontroliranom fermentacijom i standardnim načinom pripreme vina bez maceracije, a odležava u posebnim barrique bačvama izrađenim od akacije (30%) i hrasta (70%). Preuzimajući tanine iz drveta, ovo vino preuzima i karakteristične note iz njega koje mu pružaju jedan originalan okus te ga istovremeno čine moćnim i otmjenim.

Ako spravljate riblja jela poput ribe na gradelama ili škampa na buzaru, onda je Malvazija Classica Poletti vaš najbolji izbor. Ne samo da će se odlično sljubiti s navedenim jelima, nego će vama i vašem društvu osigurati i jedno neponovljivo eno-gastro iskustvo. Počastite svoje nepce savršenim okusima malvazije i uživajte u vrhunskim vinima iz podruma obiteljske vinarije Poletti.