Najbolje od Istre predstavljeno na prestižnom Merano Wine Festivalu


17.11.2017

Istarski proizvođači, ali i TZ Istarske Županije svakako imaju razloga za zadovoljstvo nakon povratka s prestižnog međunarodnog „Merano Wine Festivala“ koji se prošlog tjedna održao u malom talijanskom gradiću Meranu, nedaleko od granice s Austrijom. S naglaskom na originalnost i besprijekornu kvalitetu proizvoda, ovaj festival ubraja se među najposjećenije profesionalne enološko-gastronomske evente u ovom dijelu Europe, a okuplja brojne kupce, uvoznike, opinion lidere, hotelijere i ugostitelje s ciljem upoznavanja istih s vrhunskom gourmet ponudom, među ostalim, i onom renomiranih proizvođača iz Istre.

Međunarodni Merano wine festival ugostio je ove godine čak 22 istarska proizvođača koji su uvršteni i u vodič „Istra Gourmet 2017.-2018.“– od toga 16 vinara, 4 maslinara i 2 pivara –  a svoje mjesto u ovom odabranom društvu pronašla je i vinarija Poletti. O prestižu ovog festivala možda najbolje govori činjenica da okuplja samo najbolje proizvode, pa tako i vrhunska vina, koja moraju biti nagrađena na najmanje tri natjecanja kako bi dobila pozivnicu za ovaj ekskluzivni događaj, a o njegovoj reputaciji dodatno svjedoči i to što je čak 7.000 ulaznica bilo rasprodano unaprijed, i to po cijeni od nemalih 100 EUR.

Istra je tako imala priliku predstaviti se u najboljem svijetlu i približiti velikim potrošačima autohtonih proizvoda, svoju kvalitetnu i raskošnu kulinarsku i vinsku ponudu koja ju svrstava među najpoželjnije gastro destinacije u Europi. Prezentacija istarskih proizvoda odvijala se pod sloganom „Istra, odmor s pogledom“ i izuzetno nas veseli što je upravo ova izložba zabilježila veliki odaziv posjetitelja koji su pri tome pokazali popriličan interes za Istru i ono najbolje što ona može ponuditi u gastronomskom i enološkom smislu.

Za nas u vinariji Poletti sudjelovanje na Merano wine festivalu bilo je jedno predivno i nezaboravno iskustvo, kako iz poslovne perspektive, tako i iz one gurmanske, što ne čudi s obzirom na široku ponudu vina i raznih delicija iz okolnih zemalja poput Francuske, Slovenije, i naravno, domaćina Italije. Ovom prilikom zahvaljujemo se organizatoru Merano wine festivala na domaćinstvu, ali i Turističkoj zajednici Istarske Županije koja je uložila velike napore kako bi Istra postala dio ove fantastične promocijske priče na sjeveru Italije.