Cabernet Sauvignon Poletti – dominacija okusa i aroma koja oduševljava


11.01.2018

Cabernet Sauvignon posebna je sorta koja zahtjeva dosta brige i pažnje, no istovremeno zauzvrat pruža odličan urod visoke kvalitete, što je pak odličan temelj za vrhunska vina. Ovdje u vinariji Poletti Cabernet Sauvignon uzgajamo na jednoj od svojih najboljih vinogradarskih lokacija, poziciji Rogovići, gdje su donedavno mladi nasadi napokon stasali u rodne trsove koji daju grožđe odličnih karakteristika.

Ovo vrhunsko vino krasi rubin crvena boja, uz blagi granitni odsjaj i proizvodi se metodom maceracije u trajanju od 15-ak dana, a potom dodatno dozrijeva u drvenim bačvama. Koliko truda i njegovanja je potrebno za stvaranje Cabernet Sauvignon Poletti vina najbolje govori to što na tržište izlazi tek nakon 5 godina, kada je vino savršeno zrelo i spremno ponuditi najbolje iz svoje bogate riznice aroma – od nota crnog ribiza i suhe šljive pa sve do poznatih aroma crnog papra i tek pečenog domaćeg kruha.

Osim što zadovoljava nepca brojnih vinskih entuzijasta, Cabernet Sauvignon s potpisom vinarije Poletti do sada se okitio i raznim vrijednim priznanjima i odličjima. Sa sajma vina u Ljubljani vratio se sa zlatnim odličjem kao najbolje ocijenjeno hrvatsko vino, na CroWine izložbi u Düsseldorfu ponovio je zlatni uspjeh, Decanter ga je pohvalio oznakom “commended”, a na ocjenjivanju najboljih vina ove sorte “Cabernet Sauvignon Mastersu” ovjenčano je brončanom medaljom što ga svrstava uz bok najboljim Cabernet Sauvignon buteljama na svijetu.

Ipak, najveće priznanje je to što se svaka limitirana serija Cabernet Sauvignona Poletti gotovo u trenu rasproda, a to na najbolji način prikazuje koliku je popularnost steklo među domaćim i inozemnim ljubiteljima vrhunske vinske kapljice.

Photo credit: http://juliofrangenfoto.com