Malvazija Poletti – savršeno vino za posebne gurmanske trenutke


18.01.2018

Sljubljivanje ukusnih zalogaja s kvalitetnim vinima nikada nije jednostavan zadatak. Poznato pravilo je kako vino ne smije narušavati okus jela u kojem uživate,  niti jelo smije imati strogu dominaciju nad vinskim okusima stoga, već se moraju međusobno nadopunjavati i pružiti jednu zaokruženu okusnu cjelinu. Za vas smo stoga pripremili nekoliko gastro preporuka uz koje će savršeno prijati čaša Malvazije Poletti.

Malvaziju Poletti odlikuje primamljiva svijetlo-slamnata žuta boja sa zelenkastim odsjajem, izražene cvjetno-voćne mirisne note te blage kiseline koje, uz ugodnu mineralnost čine ovo vino pitkim i jednostavnim za kombiniranje s raznim vrstama jela.

Specijaliteti od ribe i morskih plodova, razna jela od bijelog mesa te tjestenine s laganim umacima odličan su izbor uz Malvaziju koja će svojim osebujnim karakteristikama odlično parirati svakom od navedenih tanjura i istaknuti one najbolje okuse na nepcu.

Počastite sebe i svoje društvo savršenim gurmanskim trenucima tako što ćete upariti visokokvalitetnu Malvaziju Poletti s jelima iz svog bogatog kulinarskog repertoara, vodeći se već navedenim smjernicama. Ne dopustite da vino bude predmet uživanja jednom godišnje prilikom nekog slavlja, nego si priuštite nove eno-gastro doživljaje kad god vi to poželite i za to osjetite potrebu.

Dobar tek i živjeli!

Izvor fotogafije: https://www.get4u.hr/degustacije/party-uz-vina-poletti-u-red-red-wine-baru