Okusi jeseni uz mlado maslinovo ulje Poletti


08.11.2018

Jesen na obiteljskom imanju Poletti uvijek je najzanimljiviji dio godine jer je na redu ubiranje plodova vinove loze i maslina koje smo cijele godine njegovali. Nakon što smo berbu i preradu grožđa uspješno priveli kraju, svoju pažnju i napore usmjerili smo u berbu maslina, i stvaranje vrhunskog maslinovog ulja.

Naši nasadi na odličnim pozicijama Brajde i Stare Brajde omogućuju uzgoj autohtonih istarskih sorti Buže i Bjelice, ali isto tako i poznatih stranih sorti Leccino i Pendolino. Maslinovo ulje s potpisom Poletti proizvodi se kupažom različitih sorti čime se postiže karakterističan okus i zadovoljavaju ukusi naših vjernih kupaca.

Sam proces proizvodnje ekstra djevičanskog maslinovog ulja zahtjeva mehaničko prešanje plodova masline, bez dodataka ikakvih kemijskih ili drugih aditiva, a kako bi dobilo oznaku “ekstra djevičanskog” mora zadovoljiti visoke i rigorozne standarde te ne smije sadržavati više od 0.8 grama slobodnih masnih kiselina na 100 grama ulja.

Upravo takvim standardima vodimo se i na imanju Poletti, kako bismo osigurali besprijekornu čistoću i iznimnu kvalitetu našeg maslinovog ulja, a zahvaljujući dobroj godini i trudu kojeg svakodnevno ulažemo, sasvim smo sigurni kako ćemo u tome i ovoga puta uspjeti.