Nakon berbe grožđa, došlo je vrijeme za branje maslina


12.10.2020

Nakon izrazito radnog i urodom bogatog rujna, te prvih dana mjeseca listopada koji prvenstveno predstavljaju berbu grožđa, kao i uživanje u blagodatima uloženog truda i vremena, naredni tjedni obitelji Poletti rezervirani su za jednu drugu tradicionalnu radnju. Riječ je o branju domaćih maslina.U Istri se tradicija branja maslina njeguje još od antičkog doba kada su prve kapi maslinovog ulja zavele izrazito istančana nepca svakog od kušača. Tradicija se, dakako, poštuje još i danas, a s promjenom godišnjeg doba, dolazi i do ubiranja uroda maslina, posađenih na pozicijama brajde i stare brajde. Obitelj Poletti njeguje dvjestotinjak stabala nekoliko različitih sorti. Riječ je o sortama Bilica, Buža, Leccino i Pendolino. Zahvaljujući jedinstvenim specifičnostima svake sorte čije se najbolje karakteristike očuvaju prilikom posebne prerade maslina, ekstra djevičansko maslinovo ulje obitelji Poletti krije savršene nijanse i arome koje tako rado pjevaju u harmoniji s gastronomskim delicijama.  Ekstra djevičansko maslinovo ulje ima zaista prepoznatljivi i aromatični miris, kao i okus, te se drži jednim od najcjenjenijih ulja. Isto se dobiva izravno iz plodova maslina te predstavlja njihove najbolje ljepote. Upravo sada su idealni uvjeti za početak branja maslina koje će u konačnici, i to vrlo brzo, predstavljati cijenjeni proizvod bogate tradicije obitelji Poletti. Dakako, Poletti ekstra djevičansko maslinovo ulje možete pronaći u njihovoj ponudi te kući, uz vrhunska vina, ponijeti i ovo jedinstveno istarsko blago antičkog doba.