Jesenske gastronomske recepture i kolekcija crnih vina Poletti


09.11.2020

Praćenje i briga za mlado vino obilježavaju prve jesenske mjesece. Kako isti ipak ne bi bili obilježeni samo radom vinogradara, obitelj Poletti svakako uživa i u kapljicama zreloga vina. Unatoč hladnoći studenoga, ti dani predstavljaju idealno vrijeme za kušanje i uživanje u crnom vinu. Jesen u Istri je prvenstveno obilježena maslinama i mladim maslinovim uljem, ukusnim tartufima i ostalim šumskim plodovima koji su temeljne namirnice u pripremi tradicionalnih jesenskih specijaliteta. Kako bi se u istima u potpunosti uživalo, kolekcija crnih vina obitelji Poletti idealno će se sljubiti s gastronomskim recepturama. Cabernet Sauvignon i Teran Poletti poigrat će se u harmoniji kušanja istarskog pršuta, ombola i kobasica, a isti se svakako preporučuje i za recepture temeljene na bijelim tartufima. Kada govorimo o mesnim specijalitetima, preporučuje se Merlot Poletti, dok će se uz deserte od kestena savršeno sljubiti Rossella.  Ukusne kapljice crnoga vina Poletti idealne su za posluživanje uz tradicionalne istarske jesenske specijalitete.