Poletti – vina oplemenjena bogatom obiteljskom tradicijom


20.07.2017

Piero Bernobich još je davne 1842. kupio zemljište od svog tasta, ondje sagradio kuću i počeo kultivirati vinograde, a danas na istom mjestu stoji moderna vinarija poznata po proizvodnji vrhunskih istarskih vina koju vodi njegov unuk, Peter Poletti.

Peter, po struci elektroničar, za vina i vinogradarstvo se zainteresirao nakon smrti oca Marija. S obzirom na to kako je tada radio kao turistički vodič, lako je spojio ogroman turistički potencijal Istre s kvalitetom vina koju može proizvesti na vinarskom imanju kojeg je naslijedio od oca.

Danas, 20 godina kasnije, posjed obitelji Poletti uključuje rodne vinograde i moderno opremljenu vinariju, ali i jedinstveno dizajniranu Villu Bellavista koja pruža gostima vrhunski smještaj i odmor, uz bogatu istarsku gastro-enološku ponudu. U obiteljski agro-turistički posao su uključeni svi članovi od Petera, njegove supruge Loredane koja se bavi elitnim turizmom, do sina Mattea i blizanki Glorije i Grazie koji uz školovanje uspiju pronaći vremena kako bi pomogli roditeljima i zajedničkim snagama zadržali status ponajboljih istarskih vinara.

Peter Poletti šesta je generacija koja se bavi proizvodnjom vrhunskih vina, a postoje dobre naznake

kako će se ova vinarska tradicija i dobra obiteljska priča prenijeti i na sedmu generaciju.