Vina – Vina Poletti – Vina Poletti

VINA POLETTI

Vina Poletti kao obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo se nalazi u istarskom selu Markovac, nedaleko od Višnjana. Kada je Peter-Piero Poletti kasnih devedesetih godina preuzeo imanje, proširio je nasade vinograda, te povećao kapacitet podruma. Danas gospodarstvo ima 7 ha vinograda te proizvodi 6 sorti vina: Malvaziju istarsku, Chardonnay, Teran, CABERNET SAUVIGNON, Merlot te Muškat Ružu. Vina Poletti nalaze se na vinskim kartama boljih istarskih restorana i šire, a zbog prisutnosti u relevantnim turističkim vodičima, brojni gosti tijekom cijele godine posjećuju podrum i kušaju vino. Postoji mogućnost organiziranih i vođenih degustacija uz prethodnu najavu.

OPIS VINA

Vina Poletti su rezultat tradicije, najmodernije tehnologije i znanja na području enologije.

Malvazija

Bijelo, suho, svježe, voćno, aromatično, harmonično

MALVAZIJA POLETTI

Naša Malvazija Istarska uzgaja se na tri lokacije Rogovići, Vala i Brajde, nadmorske visine oko 200 m, na blagoj padini okrenutoj prema moru. Bazni vinogradi sađeni su 1979.g. i 1982.g. Nakon fermentacije miješaju se najbolje partije iz sva tri položaja. Malvaziju karakterizira svijetlo slamnata žuta boja, sa zelenkastom nijansom. Na mirisu se isprepliću cvjetno voćne arome. Po okusu svježa, mineralna, ugodna za piti.

Gastro preporuka: riba, plodovi mora, bijela mesa, tjestenina sa laganim umacima

MALVAZIJA CLASSICA POLETTI

Malvazija Classica Poletti proizvodi se iz grožđa uglavnom iz vinograda Brajde. Niski prinosi, škrta crvenica daje tom vinu puno alkohola i vrlo moćan okus. Proizvodi se kontroliranom fermentacijom bez maceracije u barrique bačvama, 30% u drvu akacije, a 70% u drvu hrasta.

Vino je mekanog i moćnog okusa diskretnim notama drva. Boja je slamnato žuta prema žutoj.

Gastro preporuka: Riba na gradelama, buzara od škampi.

Malvazija

Suho, purpuno crveno, robustno, posebno

Chardonnay

Bijelo, suho, cvjetno, elegantno

Chardonnay POLETTI

Na poziciji Rogovići, nalazi se nasad Chardonnaya, koji svake godine rano dozrijeva i daje vino sa većim postotkom alkohola. Osim viših alkohola, vino ima ugodne kiseline i mineralnost, te zadržava svježinu, što ga čini pitkim i moćnim. Lijepe je zeleno-žute boje, sa finim notama tropskog voća.

Gastro preporuka: Riba na žaru i bijela mesa.

TERAN POLETTI

Teran Poletti je stara istarska autohtona sorta, sađena 1982. godine, na polažaju Vala. Kod mladog vina karakterizira ga tamno rubin crvena boja, sa prijelazima na ljubičaste nijanse. U mirisu dominira crveno voće, a naročito amarena. Vino se proizvodi procesom maceracije od najmanje 15 dana, te nakon toga dozrijeva najmanje godinu dana u velikim hrastovim bačvama, čime vino gubi svoju trpkost, te postaje mekano, robusno i punog okusa.

Gastro preporuka: Istarski pršut, kobasice i ombolo te ostala jela od mesa i divljači.

Teran

Suho, purpuno crveno, robustno, posebno

Cabernet sauvignon

Crveno, suho, skladno, mekano, puno

CABERNET SAUVIGNON POLETTI

Cabernet Sauvignon Poletti dobiva se iz grožđa na poziciji Rogovići, iz relativno mladih nasada. U dobrim godinama daje vrhunske rezultate. Krasi ga rubin crvena boja, sa granitnim odsjajem. Proizvodi se maceracijom od petnaestak dana, dozrijevanjem u drvenim bačvama te se stavlja na tržište nakon 5 godina, kada je vino savršeno zrelo i spremno za uživanje.

Gastro preporuka: Jela od crvenog mesa i divljači.

MERLOT POLETTI

Merlot Poletti uzgaja se na položaju Rogovići i Brajde. Mladi vinogradi, gotovo svake godine daju izvrsne rezultate. Vino se proizvodi tehnologijom maceracije od 15 dana, a nakon toga ide na kratko dozrijevanje u drvene bačve. Krasi ga rubin crvena boja, umjerena struktura, pitkost i izražen miris maline.

Gastro preporuka: Istarski pršut, jela od mesa.

 

 

Merlot

Crveno, suho, voćno, pitko

Rossella

Rose', poluslatko, endemično, nježno, intrigantno

MUŠKAT RUŽA-ROSSELLA POLETTI

Muškat Ruža Poletti vinogradi se nalaze na položaju Rogovići. Redovi su alternativno sađeni sa Teranom kao oprašivačem. Prinos od najviše 1 kg po trsu, uz rano sazrijevanje, daje tom vinu uvijek visoke alkohole. Prilikom proizvodnje u vinu se ne zaustavlja proces fermentacije radi ostatka šećera, već se ostavlja neka kvasci odrade svoje, tako se i ostatak šećera mijenja između suhog i polusuhog, između 14-15%. Iako izuzetno visokog alkohola vino uvijek zadržava ugodnu kiselinu te izuzetnu pitkost. Miris je tipičan i podsjeća na ružu, jagodu i malinu.

Gastro preporuka: Voćne salate i voćni kolači, te suhi keksi na bazi badema.

MASLINOVO ULJE POLETTI – ekstra djevičansko

Nasadi se nalaze na poziciji Brajde i Stare Brajde. Posjedujemo 200-tak stabala sorti Leccino i Pendolino, Buža i Bilica. Ulja se svake godine kupažiraju te se kao takva i prodaju. Berba je rana, a prerada se vrši istog dana, čime se u ulju zadržavaju njegove najbolje karakteristike.

MASLINOVO ULJE POLETTI

ekstra djevičansko

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra